TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Devojke (Girls III)

izvor: HBO

Devojke
(Girls III)

Žanr: Komedija
Trajanje: 30 minuta
Više informacija




Nova sezona serije nagrađene Zlatnim globusom, rediteljke, scenaristkinje i glumice Lene Danam, o grupi prijateljica koje žive u Njujorku i njihovim usponima i padovima dok se blamiraju u svojim dvadesetim godinama.


Lena Danam nam donosi treću, dugo očekivanu sezonu svoje humorističke serije „Devojke“, nagrađene Emijem i Zlatnim globusom. Prateći nezgode grupe prijateljica od dvadesetak godina u Njujorku, serija se usredsređuje na Hanu Horvat i mnoštvo njenih zebnji, nesigurnosti i neizvesnosti dok se približava sredini dvadesetih godina.

U trećoj sezoni, Hana je u predanoj vezi sa Adamom, i njih dvoje su se skućili u Haninom stanu. Ona radi na obnavljanju svoje spisateljske karijere i usredsređena je na isporuku elektronske knjige ekscentričnom izdavaču.

U međuvremenu, Marni se navikava na novi život posle iznenadnog raskida sa Čarlijem i marljivo se trudi da stvori život kakav misli da zaslužuje. Šošana, novopečena samica, koja uskoro treba da diplomira, smišlja kako da stvori zdravu (barem na papiru) ravnotežu između ludovanja na žurkama i studiranja. Nastavljajući da uništava živote onih oko sebe, Džesa se pojavljuje i započinje neobično prijateljstvo sa sjajnom očinskom figurom.

Tokom ovih 12 epizoda prijateljstvo među devojkama je nestalnije nego ikad, dokazujući da je žensko prijateljstvo posebna vrsta romantike. Kao i uvek, ljubav, život, seks i smrt mogu da naruše vrtoglavi put ka svetu odraslih – i da stignu kad se najmanje nadate.

Režija: Richard Shepard    

Uloge:  Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet, Adam Driver



Trailer

KOMENTARI