TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

1630
B92

Dva i po muškarca (Two and a Half Men)

izvor:


Dva i po muškarca” je komedija o životima dvojice braće, jednog sina/nećaka i brojnim ženama koje ih okružuju.

Čarli Harper (Čarli Šin) je bogati neženja koji živi u kući na plaži, vozi automobil marke “Mercedes”, a još ga i žene obožavaju. On je uspešni kompozitor džinglova za reklame na čemu je zaradio bogatstvo. Međutim, lagodan život u Malibu je poptuno narušen kad mu se doseli razvedeni, džangrizavi brat Alan (Džon Krajer) i njegov sin Džejk (Angus T. Džouns).

Stvar dodatno komplikuju žene: Čarlijeva i Alanova narcisoidna i emotivno otrovna majka Evelin (Holand Tejlor), Alanova krajnje neurotična bivša žena Džudit (Merin Hinkl) i Čarlijeva stroga i nemilosrdna spremačica Berta (Končata Ferel). Tu je i Rouz (Melani Linski),  manipulativna i luckasta komšinica koja je nakon kratke avanture s Čarlijem odlučila da po svaku cenu ostane u njegovom životu i stalno mu se preko balkona penje u kuću.

Uprkos svim nesuglasicama Čarli i Alan imaju jednu zajedničku osobinu: obojica vole Džejka i žele mu samo najbolje, iako to Čarli nekad pokazuje na bizarne načine i po Alanovom mišljenju "kvari" Džejka. Sve u svemu, oni su jedna (na momente) skladna porodica, koja svakog od njih čini boljim čovjekom.

Trajanje epizode: 30 min
Žanr: komedija
Zemlja: SAD
Godina: 2003
Autori: Lee Aronsohn, Chuck Lorre

Uloge:
Charlie Sheen - Charlie Harper
Jon Cryer - Alan Harper
Angus T. Jones - Jake Harper
Conchata Ferrell - Berta
Holland Taylor - Evelyn Harper
Marin Hinkle - Judith Harper
Melanie Lynskey - Rose

Linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt0369179/
http://www.cbs.com/primetime/two_and_a_half_men/

KOMENTARI