TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Očajne domaćice (Desperate Housewives)

izvor:


Iza fasade savršenog života s razglednica žive četiri žene čiji je život sve drugo osim idiličan. Samohrana majka Suzan nije imala muškarca godinama, Linet žali što je ostavila korporativni život kako bi što bolje vaspitala neposlušne sinove, bivši model Gabrijel spava s vrtlarom, a Bri pokušava pronaći svoj put do sreće.

Radnja serije se odvija u naselju Vistirija Lejn u izmišljenom američkom gradu Fervju. Prati živote grupe žena, viđene kroz oči njihove mrtve komšinice, koje razrešavaju kućna previranja i probleme porodičnog života, suočavajući se istovremeno sa tajnama, zločinima i misterijama sakrivenim iza vrata njihovog naoko savršenog komšiluka iz predgrađa.

“Očajne domaćice” predvode Teri Hačer kao Suzan Delfino, Felisiti Hafman kao Linete Skavo, Marša Kros kao Bri Hodž, Eva Langorija Parker kao Gabrijel Solis i Nikolet Šeridan kao Edi Brit. Brenda Strong je naratorka šoua kao pokojna Mari Elis Jang

Od svoje premijere na ABC-ju 2004. godine, serija je vrlo dobro prihvaćena od strane kritike, kao i publike, a dokaz tome su višestruke nagrade poput Emi ili Zlatnog globusa.

Trajanje epizode: 45 min
Žanr: komedija, drama
Zemlja: SAD
Godina: 2004
Autor: Marc Cherry

Uloge
:
Teri Hatcher - Susan Mayer
Felicity Huffman - Lynette Scavo
Marcia Cross - Bree Hodge
Eva Longoria Parker - Gabrielle Solis
Nicollette Sheridan - Edie Britt
Ricardo Chavira - Carlos Solis
James DentonMike Delfino

Linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt0410975/
http://desperatehousewives.ahaava.com/KOMENTARI