TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Uvod u anatomiju (Grey's Anatomy)

izvor:


Ova hit-serija, okićena Zlatnim globusom za najbolju dramsku seriju i višestruko nominovana za Emi, zasniva se na životu doktorke Meredit Grej, koja počinje da radi kao stažista u prestižnoj bolnici Sijetl Grejs, a sa svojim komentarima na početku i kraju svake epizode ima ulogu naratora.

Meredit Grej (Elen Pompeo) pokušava da se izbori sa reputacijom njene majke koja je bila slavni hirurg, a u isto vreme krije da njena majka sada pati od Alchajmerove bolesti. Pored ionako komplikovanmog života, Meredit se zaljubljuje u njenog nadređenog, hururga Dereka Šeparda (Patrik Demsi), dok Mereditina najbolja prijateljica koja se stalno takmiči sa njom, Kristina Jang (Sandra Oh) ima sličan problem jer se zaljubljuje u drugog hirurga, Prestona Berka (Isaja Vošington). Pored Kristine, Meredit ima još ptrijatelja stažista, Izi Stivens (Ketrin Higl), Džordža O Melija (T. R. Najt) i Aleksa Kareva (Džastin Čejmbr) koji takođe imaju svoje probleme kako privatno tako i na poslu. Izi ne želi da je gledaju kao bivšeg modela donjeg veša, Aleks je ženskaroš koji nema puno strpljenja sa pacijentima, a Džordža sve žene u njegovom okruženju vide samo kao prijatelja. Svih petoro stažista su pod kontrolom Mirande Bejli (Čondra Vilson) koju iz milošte zovu "Nacista".

Kroz seriju se prepliću privatni i poslovni život Meredit i njenih prijatelja, koji prolaze kroz paklene, izuzetno iscrpljujuće pripreme da postanu hirurzi. Usprkos napornom dnevnom ritmu, ni njihovi privatni životi ne miruju pa su prisiljeni da se suoče i sa ljubomornim partnerima, bolesnim roditeljima, neočekivanim ljubavnim izletima i ličnim dilemama. U celoj priči jedno je sigurno - uvek se mogu osloniti jedni na druge.

Trajanje epizode: 45 min
Žanr: drama
Zemlja: SAD
Godina: 2005
Autor: Shonda Rhimes
Uloge:
Ellen Pompeo - Dr. Meredith Grey
Sandra Oh - Dr. Cristina Yang
Katherine Heigl - Dr. Isobel 'Izzie' Stevens
Justin Chambers - Dr. Alex Karev
Chandra Wilson - Dr. Miranda Bailey
James Pickens Jr. - Dr. Richard Webber
Patrick Dempsey - Dr. Derek Shepherd
T.R. Knight - Dr. George O'Malley
Sara Ramirez - Dr. Callie Torres
Eric Dane - Dr. Mark Sloan
Isaiah Washington - Dr. Preston Burke
Kate Walsh - Dr. Addison Montgomery-Shepherd
Chyler Leigh - Dr. Lexie Grey

Linkovi:
http://beta.abc.go.com/shows/greys-anatomy/
http://www.imdb.com/title/tt0413573/

KOMENTARI