TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

Sviraj ono naše: Zabavnjaci pevaju narodno

izvor: tvrts.ts

Sviraj ono naše: Zabavnjaci pevaju narodno

Trajanje: 60 minuta
Više informacija

U novoj sezoni emisije "Sviraj ono naše" pevaju Saša Kovačević, Željko Vasić, Mari Mari, Jelena Tomašević, Ogi Radivojević.

Ekipa ove emisije RTS-a o staroj narodnoj muzici, uspela je da natera pevače zabavne muzike da se okušaju u pevanju narodne i to uz pratnju Narodnog orkestra RTS-a pod upravom Vlade Panovića. S obzirom da su gosti u ovoj sezoni i Dobrivoje Topalović posle više godina, Duško Kuliš (došao iz Splita zbog ovog snimanja), Vasilisa, Selimova i Želčevski i drugi izvođači, zabavnjacima je muka bila još gora. Jedno od najvećih iznenađenja i za sve muzičare i publiku u studiju bio je nastup Saše Kovačevića. Publika ga poznaje kao pevača balada i ljubavnih lakih nota, a posle nastupa u studiju RTS-a dobio je ogromne pohvale članova najboljeg orkestra narodne muzike na ovim prostorima. 

Gost bračnog para Popović (Marije i Milana) biće i Zvonko Bogdan sa Velikim tamburaškim orkestrom Radio-televizije Vojvodine. Marija Popović je kao voditeljka i scenaristkinja oduševljena što je tamburica najzad zasvirala u ovoj emisiji i to prateći Zvonka Bogdana:

- Zvonko Bogdan ne nastupa bilo gde, ne pojavljuje se često na televiziji, a ova jednočasovna emisija biće pravi pogodak za gledaoce emisije "Sviraj ono naše". Iako je naš uvaženi gost predložio da se manje priča, a više peva, brzo je prihvatio stil naše emisije, raspričao i opustio se i zajedno sa celom ekipom napravio fenomenalnu emisiju.

Voditelj Milan Popović kaže da ga je iznenadilo ponašanje zabavnjaka:

- Moj utisak je da su Nikola Rokvić, Saša Kovačević, Željko Vasić i drugi bili jako odmereni, kulturni. Prvo što se videlo je kako su došli obučeni- čista desetka. U delu razgovora gde sede sa starijim kolegama poput Dobrivoja Topalovića, Goce Stojićević i drugih bili su puni poštovanja i emisije su bile kakve moraju da budu. Svaka im čast.

Popovići i urednik Uroš Marković u ove dve sezone ugostili su većinu najpoznatijih pevača narodne muzike sedamdesetih i osamdesetih, a svaka emisija imala je svoju temu- balkanske kafane, Radio Beograd, oblačenje i ponašanje na estradi, uticaj porodice na muzički ukus dece itd.

Trailer

KOMENTARI