TV PROGRAM

Nedeljni pregled i TV satnice

ABA Liga: Crvena Zvezda - Partizan

izvor:




U nedelju je na programu drugi ovosezonski "večiti derbi" koji će za obe ekipe imati veliki značaj u smislu borbe za plasman na fajnal-for regionalnog takmičenja.


I dok bi Zvezda mogla da overi mesto na završnom turniru ukoliko slavi i drugi put u tekućoj sezoni nad Partizanom, crno-beli bi trijumfom napravili ogroman korak ka "fajnal-foru" koji se održava krajem aprila.

Milenko Tepić odigraće svoj drugi ovosezonski duel sa Zvezdom, pošto je protiv crveno-belih nastupao i u grupnoj fazi EL u dresu Lijetuvos Ritasa. Povratnik u redove Partizana poručio je da crveno-belima treba dati blagu prednost ali je dodao da njegov tim ima čemu da se nada u predstojećem derbiju.

"Svaka utakmica sa Crvenom zvezdom je posebna. Prvi su na tabeli, igramo pred njihovom publikom, koja im daje blagu prednost, ali verujem u naše evroligaško iskustvo, naš kvalitet, koji će biti pojačan povratkom Pavlovića i Kinsija, i da ćemo odigrati daleko bolje nego protiv Galatasaraja" rekao je Tepić a prenose "Novosti".

Partizan je prvi ovosezonski derbi izgubio nakon produžetka (83:86) ali su se okolnosti od tada promenile. U redove Partizana došli su Milenko Tepić i Saša Pavlović a povredio se Dragan Milosavljević.

Sa druge strane, Zvezda je otpustila Blejka Šilba ali je ostala i bez Luke Mitrovića koji se povredio.

Okršaj "večitih" u okviru 21. kola ABA lige na programu je u nedelju od 20 časova u hali "Pionir".

Izvor: Više o ovoj i svim ostalim sportskim vestima možete pročitati na sajtu Sportske.net

KOMENTARI